A MI FÜRJEINK!

Mire jó? Mikor jó? és még ezernyi kérdés amikor azt mondom, nekünk fürjeink vannak. Ezen a honlapon szeretném csokorba szedni a rengeteg választ, remélem Mindenki megtalálja amit keres.

A fürjtojásból is elkészíthetjük ugyan azokat az ételeket- süteményeket ,mint  a tyúktojásból csak ugye számolni kell a méretbeli különbségekkel.

Kiváló buggyantott tojás készíthető belőle pillanatok alatt:

1 liter víz

2 evőkanál ecet vagy cirtomlé

és persze tojás.

A vizet az ecettel vagy citromlével széles lábasban felforraljuk. A tojásokat egyenként kis tálkákba, csészékbe, vagy merőkanálba ütjük, megkeverjük a vizet és óvatosan, alacsony magasságból a forrásban lévő ecetes vízbe csúsztatjuk. 3-4 percig főzzük, ezalatt a fehérje megköt, de a sárgája folyékony marad.

A tojásokat egyenként szűrőkanál segítségével kiszedjük és izlés szerint fűszerezzük.


Arra figyeljünk,hogy 10 percnél tovább a fürjtojást ne főzzük,mert akkor az összes vitamin kifől belőle.


Fürjtojással töltött gomba

Gomba, tojás, olaj és füszer

Takarítsd meg a gombát, majd kapard ki a közepét, hogy beleférjen a tojás.

A gombafejekbe csöppents egy csöpp olajat, egy kevés ételízesítőt és üsd bele egyenként a fürjtojásokat.

A tojások tetejére is kerüljön fűszer,majd olajos tepsiben süsd meg őket.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 3
Heti: 4
Havi: 43
Össz.: 11 268

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
A MI FÜRJEINK! - © 2008 - 2024 - furjeink.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »