A fürjtojásból is elkészíthetjük ugyan azokat az ételeket- süteményeket ,mint a tyúktojásból csak ugye számolni kell a méretbeli különbségekkel.
Kiváló buggyantott tojás készíthető belőle pillanatok alatt:
1 liter víz
2 evőkanál ecet vagy cirtomlé
és persze tojás.
A vizet az ecettel vagy citromlével széles lábasban felforraljuk. A tojásokat egyenként kis tálkákba, csészékbe, vagy merőkanálba ütjük, megkeverjük a vizet és óvatosan, alacsony magasságból a forrásban lévő ecetes vízbe csúsztatjuk. 3-4 percig főzzük, ezalatt a fehérje megköt, de a sárgája folyékony marad.
A tojásokat egyenként szűrőkanál segítségével kiszedjük és izlés szerint fűszerezzük.
Arra figyeljünk,hogy 10 percnél tovább a fürjtojást ne főzzük,mert akkor az összes vitamin kifől belőle.
Fürjtojással töltött gomba
Gomba, tojás, olaj és füszer
Takarítsd meg a gombát, majd kapard ki a közepét, hogy beleférjen a tojás.
A gombafejekbe csöppents egy csöpp olajat, egy kevés ételízesítőt és üsd bele egyenként a fürjtojásokat.
A tojások tetejére is kerüljön fűszer,majd olajos tepsiben süsd meg őket.